perjantai 29. maaliskuuta 2013

Frohe Ostern!


Pääsiäistä vietetään täälläkin näemmä aika samalla tavalla kuin Suomessa. Eli kaupat ovat täynnä pääsiäisaiheisia suklaamunia, -patukoita, -pupuja, -konvehteja, -rakeita ja niin edelleen. Täällä tuota pääsiäisen ajan karkkia on tosin selvästi paremmin kaupoissa kuin Suomessa (okei onhan täällä enemmän makeisteollisuuttakin) kun niitä on tarjolla runsain mitoin vielä kiirastorstainakin. No, me ollaan kyllä nautittu tästä pääsiäisherkkujen runsaudensarvesta koko viikon ajan uskotellen itsellemme että olemme Saksassa vain yhden pääsiäisen.



Meeri matkaoppaana

Yhteistuumin päätimme, että keskiviikko olisi päivä, jolloin kävisimme Medienhafenilla. Meeri, joka on toiminut esimerkillisenä matkaoppaana tähän asti, otti ohjat käsiin jälleen, kun suunnittelimme reissua kohti nykyarkkitehtuurin ihmeitä. Talsimme Luegplatzille, josta U-Bahnimme lähti. Yhteensä kolmen tai neljän U-Bahn / S-Bahn –matkan jälkeen höystettynä pienillä siirtymätaipaleilla olimme perillä Stadttorilla, joka oli tavoitepysäkkimme Muuten suoritus oli erinomainen, mutta olisimme päässeet samalle pysäkille suoraan hostellimme vierestä lähtevällä bussilla matkustaen vain yhden pysäkin välin. Kyllä kannatti kiertää keskustaa n. puoli tuntia parin minuutin bussimatkan sijaan! Kaupunkituntemusta ei voi saada koskaan liikaa :) !

Tässä hieman kuvia keskiviikolta, Graf-Adolf Platzilta ja Medienhafenilta
















Ensimmäistä kertaa Heinrich-Heine Universitätillä

Otimme torstaina bussin tulevalle kampuksellemme ja tutkailimme ympäristöä suurella kiinnostuksella. Kävimme myös noutamassa yliopiston tarvitsemia vakuutuspapereita paikallisesta Kelasta ja totesimme että ei tarvitse sanoa kuin ”ich bin ein(e) Austauschstudent(in) aus..” niin saimme jo oikeat paperit kouraan. Ehkä meillä toisaalta oli vain hyvä päivä, sillä monessa muussa paikassa kyseinen fraasi ei olisi oikein tuottanut tulosta. Välillä kielimuuri on yllättänyt ja englantikaan ei ole auttanut, mutta sellaista se on. Kaikki asiat ollaan kuitenkin saatu hoidettua kohtuullisella menestyksellä.

Tässä vielä kuvia Kaiserswerthistä (10-15min U-Bahnilla), jossa kävimme torstaina






Ps. Liput Düsseldorf Fortunan ja Hyypiän johtaman Bayern Leverkusenin peliin hankittu tulevalle lauantaille!


1 kommentti:

  1. Oliko hyvä tunnelma pelissä? Kiva lukea teidän kuulumisia, laittakaa niitä lisää jos u-bahn kiertelyiltänne kerkeätte:) Terkkuja Helsingistä! t: E&J

    VastaaPoista