tiistai 23. huhtikuuta 2013

Düsseldorf entdecken


Aika menee käsittämättömän nopeasti, sillä olemme olleet täällä Düsseldorfissa jo kuukauden. Viimeisen päivityksen jälkeen olemme muun muassa laajentaneet käsitystämme Nordrhein-Westfalenin maakunnasta, hoitaneet pakollisia paperitöitä (vieläkin), mutta myös viettäneet useita ikimuistoisia hetkiä yhdessä paikallisten ja vaihtareiden kanssa, sekä ehkä tärkeintä, olemme aloittaneet opinnot Heinrich-Heine Uni:lla.

Auf Deutsch oder in English?

Vahvistimme opintosuunnitelmamme saksan kielen tasokokeen jälkeen, sillä vasta silloin pystyimme valitsemaan tasoamme vastaavia kielikursseja. Sosiaalitieteiden (Sozialwissenschaften) kurssitarjottimelta löysimme mielenkiintoisen kurssin nimeltään ”Angstmedien” ja se pidetään saksaksi (halusimme uskaltautua edes yhdelle kurssille paikallisella kielellä J). Lisäksi valitsimme ”Politics and the Power of Media”-kurssin, joka keskittyy USA:n politiikkaan ja mediaan. Kyseinen kurssi on ollut erityisen mielenkiintoinen, sillä emme ole aikaisemmin Jyväskylässä tutkineet USA:n poliittista järjestelmää sen tarkemmin. Kielikursseja meillä molemmilla on neljä, eli yhteensä 8 tuntia saksaa siis viikossa! Kursseja on onneksi tarjolla moneen makuun: kielioppia, puheharjoituksia, Internet-tehtäviä, fonetiikkaa ja kaupunkituntemusta.

Jokseenkin ongelmallisena olemme kokeneet sen, että saman tason kursseja järjestetään samaan aikaan. Lisäksi välillä on tuntunut, että opettajat suhtautuvat (kielikursseilla) opiskelijoihin kuin lapsiin. Esimerkiksi kaksikielisen sanakirjan käyttäminen ei ollut yhden opettajan mukaan sallittua, sillä hän haluaa, että vieraat sanat kysytään häneltä saksaksi ja hän sitten selittää ne saksaksi. Se on kyllä hieman ristiriidassa akateemisen vapauden ajatuksen kanssa.

Kävimme ilmoittautumassa asukkaiksi Bürgerbürossa, mikä ei ollut vaikea homma lainkaan. Saimme viimein myös opintosuunnitelmamme eli learning agreementin lähetettyä ystävällisen kv-vastaavan toimesta. Myöhäisestä opintosuunnitelman lähettämisestä on se hyöty, että se todennäköisesti vastaa hyvin sitä, mitä tulemme vaihtomme aikana suorittamaan. Jos opintosuunnitelmaa joutuu muuttamaan, siihen on hankittava taas molemmista yliopistoista allekirjoitukset.

NRW: Nordrhein-Westfalen

Kölner Dom
Maakunta/Bundesland, jossa asumme ja opiskelemme, on nimeltään siis Nordrhein-Westfalen. Olemme avartaneet Bundeslandin kuvaamme viime viikkojen aikana käymällä muun muassa Kölnissä ja Essenissä, jonne molempiin täältä pääsee junalla alle tunnissa. Meille maalaisille on välillä vaikeaa ymmärtää, että tällä pienellä alueella asuu noin 18 miljoonaa ihmistä ja Helsingin kokoisia kaupunkeja on useita vieri vieressä, muutaman kymmenen minuutin matkan päässä toisistaan. Matkustaminen on todella vaivatonta opiskelijakortilla, joten siitä pitää nauttia koko maakunnan edestä.



Nacht der Museen

Tätä tapahtumaa olimme odottaneet saapumisestamme asti. Kaikki Düsseldorfin museot olivat auki ilta seitsemästä aina kahteen asti yöllä. Kiersimme museoita yhdessä kolmen muun vaihtarin kanssa ja ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui K21, jossa oli Paul Kleen näyttely viimeistä viikonloppua esillä. Seuraava kohteemme oli ”KIT” eli Kunst im Tunnel –museo aivan Rheinin rannalla. Lopulta illan käännyttyä yöksi olimme Kunst Palastilla ja ihailimme alueen upeita iltavalaistuksia, nautimme livemusiikista ja kävimme katsomassa Pablo Picasson grafiikkaa.


Museoiden yönä Killepitscheillä


Tänään kävimme vielä tutustumassa japanilaisen kulttuurin taloon (Eko-Haus der Japanischen Kultur) ja sen upeaan puutarhaan. Magnoliat ja kirsikkapuut ovat parhaassa kukkaloistossa muuallakin kaupungissa! Sen jälkeen vierailimme vielä todella vaikuttavassa vesieläintarhassa (Aquazoo Löbbecke Museum), jossa oli esimerkiksi monia trooppisia kalalajeja, haita, krokotiileja ja käärmeitä. Mutta löytyi sieltä myös kotoisat hauet ja ahvenet J

Japanilaisessa puutarhassa

Eko-Haus der Japanischen Kultur


Aquazoon pingviini tervehtii

Merihepo!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti